fbpx

Portal za ponudbe in povpraševanja

Prejmite brezplačne ponudbe!

Iščete izvajalca na področju IT storitev?

Pošljite povpraševanje in prejeli boste brezplačne ponudbe – direktno na vaš e-poštni naslov. Primerjajte ponudbe in hitro izberite pravega izvajalca – hitro, enostavno in BREZPLAČNO!

PODROČJA IT STORITEV

 • Popravilo računalnikov
 • Namestitev sistemov na računalnik (Windows, IOS, Linux, …)
 • Vzpostavitev računalniške mreže
 • Varnost omrežja in podatkov
 • Upravljanje podatkovne baze
 • Vzpostavitev in upravljanje storitev v oblaku
 • Namestitev programske opreme
 • Shranjevanje podatkov
 • VOIP storitve
 • Analiza obstoječega informacijskega sistema
 • Vzpostavitev informacijskih sistemov
 • Načrtovanje strežniške infrastrukture
 • Vzdrževanje računalniških sistemov
 • Nadgradnja strežniškega okolja

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE
ZA IT STORITVE

IT storitve se nanašajo na uporabo tehničnega strokovnega znanja, ki organizacijam oz. posameznikom omogoča ustvarjanje, upravljanje, optimizacijo, dostop do informacij ter poslovnih procesov.

V naši bazi ponudnikov IT storitev imamo strokovnjake iz vseh področij računalništva.

Najemite strokovnjaka in poskrbite, da boste ponoči bolje spali, ker vam ne bo potrebno skrbeti za vaš računalnik, informacijski sistem oz. za vaše dragocene podatke. Poskrbite za vašo varno, sodobno in učinkovito delovno okolje.

Prepričani smo, da imamo pravega strokovnjaka za vas. Izpolnite obrazec za povpraševanje in prejeli boste BREZPLAČNE ponudbe strokovnjakov iz naše baze ponudnikov.

Popravilo računalnikov oz. Servis računalnikov

Računalniški tehnik je oseba, ki popravlja in vzdržuje računalnike in strežnike. Je oseba, na katerega se obrnete ko potrebujete popravilo računalnikov oz. strežnikov. Naloge računalniškega tehnika se lahko razširijo na izdelavo ali konfiguriranje nove strojne opreme, namestitev in posodabljanje programskih paketov ter ustvarjanje in vzdrževanje računalniških omrežij.

Popravila računalnikov predvsem zajemajo naslednje naloge:

 • Računalnik ali prenosni računalnik se ne zažene
 • Računalniška komponenta je okvarjena in jo je potrebno zamenjati
 • Računalnik ali prenosnik je okužen z virusom ali zlonamerno programsko opremo
 • Računalnik ali prenosnik ima slabo internetno povezavo ali pa je sploh nima
 • Program v računalniku preneha delovati
 • Vaš računalnik sčasoma deluje počasneje
 • Potrebujete takojšnje in zanesljive varnostne kopije podatkov
 • Potrebna je ponovna namestitev operacijskega sistema ali druge programske opreme

Računalniški tehniki delajo v različnih panogah, ki zajemajo tako javni kot zasebni sektor. Popravila računalnikov izvajajo izkušeni in usposobljeni strokovnjaki.

Računalniški tehniki za popravilo računalnikov so specializirani za področja, kot so obnovitev podatkov, skrbništvo nad sistemi, skrb za računalniške mreže ali informacijske sisteme. Računalniški tehniki za popravilo računalnikov so samozaposleni ali delujejo v podjetju, ki ima registrirano dejavnost za popravilo računalnikov in opravljajo storitve na regionalnem območju.

Namestitev operacijskih sistemov na računalnik

Računalniški tehnik je tudi oseba, ki namešča in vzdržuje operacijske sisteme na računalnikih. 

Najbolj uporabljeni operacijski sistemi so Windows, Linux in IOS.

Microsoft Windows, ki ga običajno imenujemo Windows, je skupina operacijskih sistemov, ki jih razvija in trži podjetje Microsoft.

IOS je operacijski sistem, ki ga razvija in trži podjetje Apple. Ta sistem se namešča predvidoma na naprave, ki jih proizvede podjetje Apple (iMac, iPad, iPhone, …)

Linux je prost operacijski sistem s prosto dostopno izvorno kodo, zaščiteno s Splošnim dovoljenjem GNU (GNU General Public License – GPL).

Vzpostavitev računalniške mreže

Računalniško omrežje je skupina računalnikov, ki uporabljajo nabor skupnih komunikacijskih protokolov prek digitalnih medsebojnih povezav za skupno rabo virov, ki se nahajajo na omrežnih vozliščih ali jih zagotavljajo ta omrežja. Medsebojne povezave med vozlišči nastajajo iz širokega spektra telekomunikacijskih omrežnih tehnologij.

Računalniško omrežje je v glavnem štirih vrst:

Vrste računalniških omrežij:

 • LAN (lokalno omrežje)
 • PAN (osebno omrežje)
 • MAN (Metropolitan Area Network)
 • WAN (Wide Area Network)

LAN (lokalno omrežje)

Lokalno omrežje je skupina računalnikov, ki so med seboj povezani na majhnem območju, kot so stavbe oz. pisarne. LAN se uporablja za povezavo dveh ali več osebnih računalnikov prek komunikacijskega medija, kot je koaksialni kabel itd. Je cenejši, saj je zgrajen s poceni strojno opremo, kot so zvezdišča, omrežni vmesniki in ethernet kabli. Podatki se v lokalnem omrežju prenašajo izjemno hitro. 

PAN (osebno omrežje)

Osebno omrežje je omrežje, ki je urejeno znotraj posamezne osebe, običajno v območju 10 metrov. Osebno omrežje se uporablja za povezovanje računalniških naprav za osebno uporabo, znano kot Osebno omrežje. Naprave za osebni računalnik, ki se uporabljajo za razvoj osebnega omrežja, so prenosni računalniki, mobilni telefoni, predvajalniki predstavnosti in igralne postaje.

MAN (Metropolitan Area Network)

Metropolitansko omrežje je omrežje, ki pokriva večje geografsko območje z medsebojnim povezovanjem drugega LAN-ja in tvori večje omrežje. Vladne agencije uporabljajo MAN za povezovanje z državljani in zasebno industrijo. V MAN omrežju so različna omrežja LAN povezana med seboj prek telefonske centrale. V MAN-u so najpogosteje uporabljeni protokoli RS-232, Frame Relay, ATM, ISDN, OC-3, ADSL itd. Ima večji doseg kot lokalno omrežje (LAN).

WAN (Wide Area Network)

Wide Area Network je omrežje, ki se razteza na velikem geografskem območju, kot je država. Wide Area Network je precej večje omrežje kot LAN. Široko območje omrežja ni omejeno na eno lokacijo, ampak se razteza na velikem geografskem območju prek telefonske linije, optičnih kablov ali satelitskih povezav. Internet je eden največjih svetovnih omrežij WAN. Wide Area Network se pogosto uporablja na področju poslovanja vlade in izobraževanja.

Varnost omrežja in podatkov

Varnost omrežja je širok izraz, ki zajema številne tehnologije, naprave in procese. V svojem najpreprostejšem izrazu gre za sklop pravil in konfiguracij, namenjenih zaščiti integritete, zaupnosti in dostopnosti računalniških omrežij in podatkov z uporabo programske in strojne tehnologije.

Zaščita omrežja pomeni kakršno koli dejavnost za zaščito pred nepooblaščenimi vdori v vašo omrežje in nepooblaščenimi vpogledi in uporabo vaših podatkov. To vključuje strojno in programsko tehnologijo ter ustrezne varnostne strategije.

Vzpostavitev in upravljanje storitev v oblaku

Izraz “storitve v oblaku” se nanaša na široko paleto storitev, ki se podjetjem in strankam zagotavljajo prek interneta. Te storitve so zasnovane tako, da omogočajo enostaven in cenovno dostopen dostop do aplikacij in virov brez potrebe po notranji infrastrukturi ali strojni opremi. Večina nas že sedaj konstantno uporablja storitve v oblaku. Najbolj razširjena storitev v oblaku je elektronska pošta (gmail) oz. Google Drive. Trend uporabe storitev v oblaku se nadaljuje in množično uporablja. Prednost uporabe storitve v oblaku je dostopnost do informacij bilokdaj in bilokje.

Storitve v oblaku v celoti upravljajo ponudniki računalništva v oblaku. Na voljo so strankam iz strežnikov ponudnikov, zato ni potrebe, da uporabnik gosti aplikacije na lastnih krajevnih strežnikih oz. napravah.

Ključne prednosti uporabe storitev v oblaku vključujejo:

Obseg

Ker ponudnik storitev v oblaku dobavlja vso potrebno infrastrukturo in programsko opremo, podjetju ni potrebno vlagati v lastna sredstva ali dodeliti dodatnega IT strokovnjaka za upravljanje storitve. 

Stroškovno učinkovito

Številne storitve v oblaku se zagotavljajo na mesečni ali letni naročnini, kar odpravlja potrebo po plačilu lokacijskih licenc za programsko opremo. To organizacijam omogoča dostop do programske opreme, shrambe in drugih storitev, ne da bi jim bilo treba vlagati v osnovno infrastrukturo ali skrbeti za vzdrževanje in nadgradnje.

Povečana prilagodljivost

S storitvami v oblaku lahko podjetja nabavijo storitve na zahtevo in po potrebi. Če in ko določena aplikacija ali platforma ni več potrebna, podjetje preprosto prekliče naročnino in dobavo storitev prekine.

Namestitev programske opreme

Namestitev računalniškega programa (vključno z gonilniki naprav in vtičniki) je priprava programa oz. naprave za delovanje. Namestitev se nanaša na določeno konfiguracijo programske ali strojne opreme, da bi bila uporabna z vašim računalnikom.

Vaš računalnik vam omogoča nekaj res neverjetnih stvari. Urejanje fotografij, igranje računalniških iger, gledanje filmov – vse to je mogoče zaradi različnih vrst programske opreme. Razvijalci vedno ustvarjajo nove programske aplikacije, ki vam omogočajo, da z računalnikom naredite še več.

Od sredine devetdesetih do poznih 2000-ih je bil najpogostejši način za pridobitev nove programske opreme nakup CD-ROM-a. CD ROM vstavite v računalnik in računalnik vas bo vodil skozi namestitev.

Zdaj se je skoraj vsa programska oprema oddaljila od tega modela. Številni novi računalniki zato CD-ROM-a ne vsebujejo več. Celotna programska oprema je dosegljiva na proizvajalčevi spletni strani, kjer si jo lahko snamete in jo namestite na vaš računalnik.

Shranjevanje podatkov

Zelo pomembno je, da shranjujete svoje podatke, saj se lahko podatki poškodujejo, strojna oprema lahko nenadoma preneha delovati, virus vam lahko poškoduje datoteke oz. jih celo izbriše ali zaklene in zelo enostavno je nenamerno prepisati ali izbrisati pomembno datoteko.

Priporočamo, da shranjevanje pomembnih podatkov prepustite strokovnjakom. V naši bazi ponudnikov imamo strokovnjake na področju shranjevanja podatkov. Pošljite povpraševanje in prejeli boste brezplačne ponudbe.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in jih ni mogoče izključiti.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke